Så här går det till hos mig!

När jag introducerar yoga i samtalet handlar det inte om den sortens yoga vi ser på facebook och instagram. Yoga är för alla!

Man kan göra yoga överallt! Man kan sitta på en stol eller på golvet, man kan stå och man kan ligga. Man kan göra det framför datorn, på badrummet, i köket, i naturen – ja var som helst. Yoga är för alla; alla som andas kan göra yoga. 

Man kan göra yoga i 5 min eller i 2 timmar. Eller mindre eller mer. Och lite är bättre än ingenting. 

Jag erbjuder samtal och yoga både online och från min mottagning i Limhamn. 

I onlineterapi/E-terapi blir det självklart annorlunda än när vi träffas fysiskt. Då har vi samtal online där vi kan ha fokus på andningen och medveten närvaro. När det gäller chatsamtal skriver vi till varandra och pratar här om ditt behov av yoga. Yoga kan du få som små filmer efter samtalet.

När du kommer till mig på min mottagning kan vi kombinera samtal och yoga på plats. Det beror på dina utmaningar.

Inte alla teman och utmaningar bjuder in till yoga och därför är det självklart individuellt om vi kombinerar samtal med yoga överhuvudtaget. 

Yogasessioner med teman om livet

Den fysiska yogan är ett område som jag fortfarande utforskar och inte är expert i. Men blir man någonsin det? Jag övar mig fortfarande i att göra yoga varje dag men det kan gå dagar och till och med veckor där jag inte gör yoga även om jag gärna vill. Men yogafilosofin har jag med mig i stort sett hela tiden. För mig handlar det främst om att försöka vara närvarande och att inte stressa. 

Jag är psykolog och därför har mina yogapass olika psykologiska teman som sedan kopplas till fysiska positioner. Ett exempel är temat ”grounding” som handlar om att våga ”stå stadigt” i en rörig värld. ”Översatt” till yoga blir det då fokus på positioner som stärker kroppen och känslan av att stå fast på yogamattan men även våga utmana t ex balansen. 

Yoga och medveten närvaro är inte hela lösningen på problem som t ex stress, utmattning och ångest. Ju mer behov du har för yoga, ju mer är yogan ett tecken på att du bör titta på ditt liv i ett helhetsperspektiv och kanske ändra på eller jobba med att acceptera situationen som den är. 

Du är själv ansvarig för att lyssna på din kropp och undvika skador

Om vi träffas online och jag skickar yogapass på film är det ditt eget ansvar att lyssna på din kropp så du inte blir skadad. Jag rekommenderar att om en position gör ont på ett obehagligt sätt då ska du inte stanna kvar i positionen utan hitta en annan.

Intresserat i yoga, psykologiska och existentiella teman?

Abonnera på mitt nyhetsbrev och få hemskickat nyheter och blogginläg varannan måndag. Observera att nyhetsbrev och inlägg än så länga är på danska!

Abonnera här!