Videosamtal

Samtal via nätet, också kallat E-terapi, är ett modernt sätt att träffa sin psykolog på. Det finns massor med fördelar med detta. 

Få hjälp hemma där du känner dig trygg

Är du drabbad av stress, utmattning, ångest och/eller depression och känner dig tryggast hemma är E-terapi en mycket bra möjlighet. 

Ibland kan man känna sig så sårbar att man helst inte vill sitta fysiskt framför en psykolog. Då kan det vara skönt helt enkelt att kunna släcka för psykologen om det blir för mycket! 

Spara tid och pengar

Du behöver inte spendera tid och pengar på transport. Och du kan sitta var som helst i världen bara du har en dator eller en ipad/tablet. 

Forskning tyder på att E-terapi är hjälpsamt vid problem som lättare och moderata stress- och ångesttillstånd.

Men det betyder också att det finns utmaningar som inte lämpar sig för E-terapi. Därför säger jag nej till dig om din problematik är för allvarlig. T ex om du har en allvarlig psykiatrisk problematik och/eller är suicidal. 

Det skal vara säkert för dig

Jag använder plattformen appear.in som säkrar att våra samtal bara ses och hörs av dig och mig. Det fungerar som Skype men är mera säkert och lever upp till GDPR. 

När det gäller teknik och utrustning behöver du en dator, en tablet eller en smartphone med nätkontakt och kanske ett par hörlurar. 

Innan vårt första samtal bjuder jag dig in dig med en länk som bara du och jag känner till och kan öppna. 

Det är viktigt att du sitter ostörd, precis som om vi var i samma rum med stängd dörr. 

Jag erbjuder samtal på svenska och danska.

Intresserat i yoga, psykologiska och existentiella teman?

Abonnera på mitt nyhetsbrev och få hemskickat nyheter och blogginläg varannan måndag. Observera att nyhetsbrev och inlägg än så länga är på danska!

Abonnera här!