Stressreducering med yoga

Känner du dig stressad och har du svårt att varva ner? 

Har du svårt att somna på kvällarna? Är du på väg in i en utmattning? Andas du ytligt? Känner du att du inte räcker till varken hemma eller på jobbet? Känner du att även kroppen börjar säga ifrån?

När kroppen börjar prata

Då är det dags att börja lyssna på både kropp och knopp! Var tacksam för att kroppen och sinnet börjar säga ifrån! Men ta tag i det! Det är ett överbelastat nervsystem som pratar – det finns en obalans i det sympatiska nervsystemet (”gaspedalen”) och det parasympatiska nervsystemet (”bromsen”). Föreställ dig att du kör i din bil och trampar på gasen och bromsen samtidigt. Det kommer att sluta illa!

Samma sak gäller kroppen och därför ska du lyssna och agera! Ett bra sätt att återskapa balans i nervsystemet är genom lugn och harmonisk yoga med fokus på andning.

Jag är legitimerad psykolog och yogalärare med erfarenhet av stresshantering. Yoga är självklart inte ända lösningen när du är stressad eller utmattad men det är ett bra ställe att börja. Yoga ger dig möjligheten att stanna upp och andas och vara närvarande, vilket är den totala motsatsen till stress där man bara kör på utan tid att tänka och reflektera.

Individuella yogamöten

Jag erbjuder individuella yogamöten för dig som är stressad och kanske önskar att få in yoga i vardagen. Du får med dig stressreducerande övningar som du enkelt kan göra hemma.

Är din stress t ex kopplad till att du jobbar många timmar i veckan/och eller har små barnenenene är en timmes yoga dagligen förmodligen orealistiskt – 5 minuter är bättre än ingenting! Vi jobbar tillsammans om det som är realistiskt för dig!

Ett yogamöte varar en timme och kostar 600 kr. Du kan även beställa 3 möten och betala 1.500 kr och därmed kostar varje möte bara 500 kr.

Ett yogamöte börjar med att du berättar kort om din situation. Härefter hittar vi yogaovningar som passar dig och din situation. Fokus är på yoga och andning (som är den röda tråden i all yoga) anpassad till dig.

Ring eller sms:a på tel 0704676246 eller maila charlotte@yogapsykologen.se

Intresserat i yoga, psykologiska och existentiella teman?

Abonnera på mitt nyhetsbrev och få hemskickat nyheter och blogginläg varannan måndag. Observera att nyhetsbrev och inlägg än så länga är på danska!

Abonnera här!