Ofrivilligt barnlös

Jag har själv varit ofrivilligt barnlös och under den tiden ”drabbades” jag av våldsamma känslor av identitetsförlust. Jag har träffat andra med samma och med andra känslor och vet att det ofta är jättejobbigt och utmanande på många sätt att vara ofrivilligt barnlös.

Om du är mitt uppe i en fertilitetsbehandling är du förmodligen också hårt belastad både fysiskt och psykiskt. 

En svår situation för den barnlösa och för omgivningen

Det är inte ovanligt att man känner sig ”misslyckad” på grund av att man inte kan bli gravid ”på vanligt sätt”, att man känner skam då man är avundsjuk på andra som har barn, och att man blir ledsen eller till och med deprimerad och isolerar sig och inte vill träffa små barn och gravida kvinnor. 

Detta är svårt att sätta sig in i om man inte själv har varit i samma situation! Därför kan det vara en hjälp att prata med, en som är ”utanför” och som till och med har erfarenhet inom området. 

Yoga och medveten närvaro kan komma på tal om du känner dig stressad och/eller din kropp reagerar på behandlingen med spänningar och smärta.

Intresserat i yoga, psykologiska och existentiella teman?

Abonnera på mitt nyhetsbrev och få hemskickat nyheter och blogginläg varannan måndag. Observera att nyhetsbrev och inlägg än så länga är på danska!

Abonnera här!