Rådgivning till föräldrar

Det är inte alltid lätt att vara föräldrar i dagens samhälle eller att känna att man gör det tillräckligt bra! Det finns så många föreställningar om saker man skal leva upp till för att vara ”perfekta föräldrar”.

Du behöver inte stressa och lägga tid på att åka iväg

Det är lätt att tappa tron på sig själv som förälder idag – det finns så mycket press och stress och man jämför ofta sig själv med andra. Många föräldrar känner sig pressade och tycker de ska hinna med mycket i både jobb och privatliv och upplever det därför som en extra stressfaktor att hinna med hjälp och rådgivning i sitt föräldraskap och för dig är det kanske lättare att stanna hemma eller på kontoret och sitta framför datorn och få möjlighet att prata med och reflektera med en psykolog. Du kan även kombinera och själv välja när du vill komma till mig på mottagningen eller när du vill ha e-terapi. 

Yoga och medveten närvaro är som utgångspunkt inte i fokus när jag erbjuder föräldrarådgivning. Dock är det inte ovanligt att de utmaningar man upplever i sitt föräldraskap även handlar om stress som inte har med ditt barn eller barn att göra. Situationen som förälder i dagens samhälle är ofta långt mera komplex än att det ”bara” handlar om barnet och därför kan yoga kanske vara en hjälp för även dig. 

Observera att om du har barn under 6 år kan du få stöd och hjälp från din bvc som kan skicka remiss till mödra- och barnhälsovårdspsykolog som även vid behov gör utvecklingsbedömning av ditt barn vilket jag inte gör. Du kan även själv ringa till din lokala mödra- och barnhälsovårdspsykolog. Jag är dock inte kopplad till dem utan arbetar självständigt.

Intresserat i yoga, psykologiska och existentiella teman?

Abonnera på mitt nyhetsbrev och få hemskickat nyheter och blogginläg varannan måndag. Observera att nyhetsbrev och inlägg än så länga är på danska!

Abonnera här!